Карикатури, чеки з KFC, фотографії війни та вирізки з газет: у Кременчуці відкрилась виставка авангардних колажів про російську агресію 

Днями у Кременчуцькій художній галереї відбулося відкриття одразу двох виставок від місцевих художників. Раніше ми розповідали про патріотичну експозицію від Зоряни Дашко, але на черзі – виставка від кременчуцького художника Вадима Каторгина.

У галереї представлені колажі, виконані в авангардному стилі. Картини зроблені з газетних вирізок, фантиків, фотографій, обгорток, талонів – усе, що пов’язане з війною. Також до своїх колажів, Каторгин додав і карикатури від українського художника Ніла Хасевича, які демонструють загарбницьку політику країни-агресорки.

Навіть є чеки з KFC, як нагадування, що в РФ зникло через збройне вторгнення на територію України. Колажі вкриті написами від художника: «Україну схвалили в кандидати в Євросоюз», «NOT WAR in UKRAINE» та «Kremenchuk».

За словами Каторгина, він не міг повірити, що в Україні розпочалась війна. Чоловік працював у Бучанському районі та бачив, як за вікном літали російські гелікоптери. 15 березня він виїхав з області й наразі живе у Кременчуці. Каторгин осмислював події війни через своє філософське бачення.

«З початку 20-того сторіччя спостерігається от таке ставлення росії до іноплемінників. Більше не про росіян мова, а про «москвичів». На своїх плакатах я намагався відтворити ставлення росії та їх війни».

СРСР до робіт Карла Маркса ніякого відношення не мали… Весь час, коли Москва стає столицею – починається безлад», — розповів художник про агресивну політику РФ та менталітет росіян.

Усі охочі можуть завітати до Кременчуцької художньої галереї за адресою вул. Коцюбинського, 4 працює з середи до неділі, години роботи: 10:00-16:00. Виставку Вадима Каторгина можна відвідати до шостого серпня.

джерело pplus.in.ua

Оставьте комментарий