ВИСТАВКА колекції Віто Каторгі під час війни — липень 2022, Кременчук.

EXHIBITION of the collection of Vito Katorgi during the war — July 2022 UKRAINE Kremenchuk.

Our people already
fear nothing
rockets fly
and people to exhibitions
still walk like
Follow the air alert!
Наші люди вже
нічого не бояться,
ракети літають,
а люди на виставки
ходять ще як.
Дотримуйтесь повітряної тривоги!
Vito Katorgi artist

відкиття 6 липня діє до 6 серпня 2022,
галерея на вул.Коцюбинского 4, Кременчук,
працює з 10:00 ранку до 16:00
окрім понеділка і вівторка.

Більшість колажів присвячена трагедії ТЦ Амстор. Час вибуху 27 липня о 16:00 – коли багато людей у магазинах. Як помста Росії за початок застосування високоточного американського РСЗВ HIMARS.

Ще проведено паралель із 1945 роком Другої світової війни. Так само Червона армія знищувала мирне населення, мстившись німцям та Європі за своє приниження. Так само не зважала на загибель своїх солдатів близько 20 мільйонів загиблих. Для цього представлені естампи Ніла Хасевича 1940-х років. Вбитого за ці малюнки у 1952.

Віто Каторгі 2022 липень
стаття  до  виставці в Кременчуці на вул. Коцюбинського 4
.

Woodcut by artist Nil Khasevich 1946 — against Stalin and Hitler
Естамп на дереві художника Ніла Хасевича 1946 — проти Сталіна та Гітлера

Rejection exhibition on July 6 is valid until August 6, 2022.
gallery at 4 Kotsyubynskogo St., Kremenchuk, UKRAINE,
open from 10:00 a.m. to 4:00 p.m
except Monday and Tuesday.

Most of the collages are dedicated to the Amstor shopping center tragedy. The time of the explosion is July 27 at 4:00 p.m., when many people are in the shops. As Russia’s revenge for the start of the use of the high-precision American HIMARS MLRS.

A parallel with 1945 of the Second World War was also drawn. In the same way, the Red Army destroyed the civilian population, taking revenge on the Germans and Europe for their humiliation. She also ignored the death of her soldiers, about 20 million dead. For this purpose, prints by Neil Hasevich from the 1940s are presented. Killed for these drawings in 1952.

Vito Katorgi July 2022

канал Кременчцькі новини — Кременчук червень 2022
канал Візит місто Кременчук червень 2022

#kolecvitokatorgi #vitokatorgi #кременьарт #київ_богема

Карикатури, чеки з KFC, фотографії війни та вирізки з газет: у Кременчуці відкрилась виставка авангардних колажів про російську агресію (фото)

Вероніка Білодід 8-07-2022,

Карикатури, чеки з KFC, фотографії війни та вирізки з газет: у Кременчуці відкрилась виставка авангардних колажів про російську агресію (фото)

Днями у Кременчуцькій художній галереї відбулося відкриття одразу двох виставок від місцевих художників. Раніше ми розповідали про патріотичну експозицію від Зоряни Дашко, але на черзі – виставка від кременчуцького художника Вадима Каторгина.

У галереї представлені колажі, виконані в авангардному стилі. Картини зроблені з газетних вирізок, фантиків, фотографій, обгорток, талонів – усе, що пов’язане з війною. Також до своїх колажів, Каторгин додав і карикатури від українського художника Ніла Хасевича, які демонструють загарбницьку політику країни-агресорки.

Навіть є чеки з KFC, як нагадування, що в РФ зникло через збройне вторгнення на територію України. Колажі вкриті написами від художника: «Україну схвалили в кандидати в Євросоюз», «NOT WAR in UKRAINE» та «Kremenchuk».

За словами Каторгина, він не міг повірити, що в Україні розпочалась війна. Чоловік працював у Бучанському районі та бачив, як за вікном літали російські гелікоптери. 15 березня він виїхав з області й наразі живе у Кременчуці. Каторгин осмислював події війни через своє філософське бачення.

«З початку 20-того сторіччя спостерігається от таке ставлення росії до іноплемінників. Більше не про росіян мова, а про «москвичів». На своїх плакатах я намагався відтворити ставлення росії та їх війни».

СРСР до робіт Карла Маркса ніякого відношення не мали… Весь час, коли Москва стає столицею – починається безлад», — розповів художник про агресивну політику РФ та менталітет росіян.

Усі охочі можуть завітати до Кременчуцької художньої галереї за адресою вул. Коцюбинського, 4 працює з середи до неділі, години роботи: 10:00-16:00. Виставку Вадима Каторгина можна відвідати до шостого серпня.

Джерело: pplus.in.ua

Сайт галереї

artgallerieskremen.art.blog

Одно мнение о "ВИСТАВКА колекції Віто Каторгі під час війни — липень 2022, Кременчук."

Оставьте комментарий